onsdag 31 juli 2013

Provvalstider

Idag har jag tackat jag till att ställa upp i provvalet till Riksdagen för Folkpartiet i Stockholms län.

I Folkpartiet kommer vi att ha en gemensam riksdagslista för Stockholms stad och län i riksdagsvalet 2014. Jag tycker att det är bra. Stockholms län är en samlad regionen och då ska vi i största möjliga mån undvika att ha en uppdelning av länet i staden och i yttre länet. Men en gemensam lista kräver också att Folkpartiet blir representerat från hela länet i Riksdagen.

Jag ställer upp i provvalet som representant för hela Stockholms län, men samtidigt bor jag på Södertörn och i Botkyrka. Viktiga delar av länet som också måste få synas i rikspolitiken.

Skulle jag bli invald i Riksdagen så vill jag framförallt arbeta med företagspolitik. För utan fler och växande företag och fri konkurrens skapas inte tillväxt. Och utan tillväxt finns det inte utrymme för investeringar i skola, omsorg, bostäder och infrastruktur. Områden som är viktiga för att hela Stockholms län ska kunna få vara en tillväxtregion! Det gäller att slå vakt om de välståndsbildande krafterna för att påminna om några ord som redan Bertil Ohlin formulerade.