tisdag 13 januari 2009

Permanent eller inte?

Det kan man fråga sig när det gäller det nya dagiset i Hästmossen. Tanken är att dessa baracker (eller paviljonger om man ska vara lite stilig) ska finnas där i några år, men det finns också tankar hos vissa om att de ska finnas kvar där på mer permanentbasis. Behovet av fler dagisplatser är stort och då måste man i bland ta till baracker, som idag är mycket bättre än de s.k. AMS-baracker i grönmålat trä som fanns på 1970-talet och som min syster tvingades att gå i när hon gick på lågstadiet.

Men nu när man besöker Hästmossen så ser anläggningen ut som en standard skola i någon trist förort i någon stad i Östeuropa innan järnridån föll. Jag får också en känsla av likhet med den administrationsbyggnad som fanns vid ett sopförbränningsverk i norra Italien som jag besökte förra våren, där man blev bjuden på hyperstarkt kaffe och torra kex.

Var landar jag då i frågan om dagiset i Hästmossen? Jo det är väl ok att paviljongerna står där ett par år, men vill man ha dagis där långsiktigt så kanske man ska överväga på sikt att bygga en riktig byggnad.

Inga kommentarer: