måndag 16 november 2009

Norrländska samlingspartiet

Det är ett nytt parti som bildats för att föra tillbaka vinster till Norrland kunde man läsa i medier i förra veckan. Tanken är att de vinster som t ex vattenkraften, gruvorna och skogen genererar ska till viss del föras tillbaka till Norrland och dess invånare. Jag känner igen åtminstone tankarna när det gäller vattenkraft från motioner till Folkpartiets landsmöten.

Jag tycker att dessa idéer är helt felaktiga. Det finns andra tillgångar som bidrar till Sveriges utvecklingen och som tas från andra delar av Sverige. Skåne har tex stor spannmålsproduktion. Ska då delar av vinst på mjöl och brödförsäljning gå tillbaka till Skånes invånare? Jag bor i Botkyrka och här gapar det stora hål i naturen från många grustag som vi förser Storstockholms invånare med grus ifrån. Ska vinsten på gruset hamna exklusivt i Botkyrkabornas fickor då som en konsekvens av Det nya Norrlandspartiets tankar?

Om vinster från naturtillgångar ska föras tillbaka till sin ursprungsregion förutsätter det också ett totalt offentligt ägande av dessa tillgångar. För inte ska vi väl gå in och lägga straffskatt på vissa företagsvinster?

2 kommentarer:

Joakim sa...

Ärligt talat Lars så trodde jag att jag skulle bli arg först när jag såg att du skulle kritisera norrland. Men jag gillar det! Klokt skrivet =)

Unknown sa...

Svar till Lars Johansson.

Orsaken till att vi startat Norrländska samlingspartiet är i syfte att få stopp på 100 årigt kolonialt förtryck av Norrlands länen.
Skogen huggs ned, Bolag tar vinsten och staten tar de fabulöst stora skatteinkomsterna.
Älvarna och vattendrag däms upp, bolagen tar vinsten och staten de fabulöst stora skatteinkomsterna.
Gruvornas vinst tar bolagen och staten de fabulöst stora skatteintäkterna.

Allt vore frid och fröjd om staten ( Vår regering) återinvesterade, i Norrlandslänen, några av de hundratals miljarder som statskassan tillskansar från Norrland varje år.


Regeringen gödslar i stället hela statskassan över Storstockholm årtionde efter årtionde.
Vansinnet med att översysselsätta Storstockholm med landets alla skattemedel samtidigt som Norrlandslänen årtionde efter årtionde fråntas hela sin rättmätig del av statkassans pengar.
Avsikten är solklar: Översysselsätt Storstockholm med landets skattepengar och samtidigt frånta Norrland sin del av skattekakan för att skapa arbetslöshet. Avsiktligt är att med ekonomiskt tvång tvinga norrländska medborgare flytta till Stockholm för att bli konsumenter av statens investeringar i vår huvudstads infrastruktur.
Stockholms tillväxt är ingenting annat än kolonialt förtryck.
Stockholms enda tillväxt är att bygga ut staden med minst 20 000 nya innevånare(Ekonomiskt tvångsinflyttade.)
Vi kan idag sätta likhetstecken mellan Staten och Stockholm.
Stockholm disponerar statskassan som om det vore deras egen kommunalskatt.
Av landets drygt 500 statliga verk, institutioner och förvaltningar så är 82% lokaliserade till Storstockholm.
Av landets 260 000 statsanställda så är mer än 200 000 personer lokaliserade till Stockholm direkt avlönade ur statskassan. Den spin of effekt som följer av att staten håller Stockholm med 200 000 arbetstillfällen ger resultatet att landets skattebetalare förser Stockholm med ytterligare 300 000 jobb. Tillhopa 500 000 jobb.
Således Stockholm är världens största AMS anläggning.

Lägg därtill tiotalet tvåsiffriga miljardprojekt i väg och spårbyggen betalda ur statskassan såsom ”Förbifart Stockholm” och Citybanan.
Varken ”Förbifart Stockholm eller Citytunneln angår oss ute i landet. Dessutom finns det inga behov av dessa ”investeringar”, byggandet är bara avsiktlig översysselsättning i Storstockholmsregionen. Där ingår Botkyrka kommun.
Sören Molander Norrländska Samlingspartiet.