måndag 15 mars 2010

Miljötermologi

Det känns bra att vi i Folkpartiet liberalerna föreslagit att vi ska ta bort stödet till etanolfordon. Ska vi få fram renare drivmedel så kan man inte ensidigt satsa på ett drivmedel. Ett drivmedel som dessutom har det negativa med sig att det kan slå ut jordbruksproduktion på delar av jorden där det verkligen behövs.

Jag glädjs också att vi inte alla gånger i partiet går på alla floskler som finns när det gäller ekologiskt odlad mat, kravmärkt mat, närproducerad mat osv. Visst det kan vara bra, men det gäller att studera alla sidor och inte bara hänga upp sig på ett namn.

Det gäller också när det gäller nybyggnation där det är i ropet med s.k. passivhus som ska värmas upp med ens egna kroppsvärme. Här vet vi alldeles för lite om de negativa konskevenserna. Vad händer t ex om ett hus står tomt en längre tid och blir utkylt? Bättre då att kanske satsa på lågenergihus.

Vad vill jag med allt detta då? Jo, jag tycker att det är jättebra att man tänker miljömässigt och hållbart, men häng inte bara upp allt på en viss term eller ett ord!

Inga kommentarer: