onsdag 16 juni 2010

Därför alliansstyre i Botkyrka

I morgon är det dags för heldags kommunfullmäktige och då ska vi försvara alliansens förslag till flerårsplan. Varför är det då så viktigt med ett alliansstyre i Botkyrka?

Jo ungefär så här tänker jag:

Botkyrka står inför stora utmaningar. Därför är det så viktigt att höstens val ger som resultat att alliansregeringen väljs om och att vi får en ny majoritet i kommunen. Endast på så sätt får vi ett hållbart Botkyrka.


Detta för att Botkyrka och Sverige behöver ett styre där Du själv som medborgare ska få bestämma över Ditt vardagsliv. Vänster kartellen vill ta besluten ifrån Dig och låta politikerna bestämma mer.

Detta för att Botkyrka och Sverige behöver ett styre där företagarna ses som hjältar och inte som skurkar. Med bra villkor för företagande skapas förutsättning för att fler företag startas och växer. Det ska löna sig att arbeta och leva på sin lön. Därmed får fler i Botkyrka jobb! Mot detta står vänsterkartellens politik med mer i bidrag för att man ska jobba mindre och högre skatter för de som anställer ungdomar.

Detta för att Botkyrka och Sverige behöver ett bättre utbildningsväsende. Barnen är vår framtid och därför måste vi ha en förskola med pedagogiskt innehåll. Kunskap leder till bättre betyg för eleverna och därmed kan alla gå ut i skolan med godkända betyg. Detta måste uppmuntras. Skolorna i Botkyrka ska vara de bästa. Skolorna måste ha en arbetsmiljö som är minst lika bra som alla andra arbetsplatser.

Detta för att Botkyrka och Sverige ska vara de platser man ska åldras på på ett värdigt sätt. Valfriheten inom äldreomsorgen måste öka. Nya äldreboende såväl kommunala som privata måste byggas. Rätten till eget rum för den som så vill är en självklarhet för oss, liksom rätten till att fortsätta bo med sin livspartner även på ålderns höst.

Detta för att Botkyrka och Sverige ska vara trygga. Det ska vara rent och städat i våra offentliga miljöer. Vi ska arbeta för fler och synliga poliser. De lokala polisstationerna som tillkommit måste vi värna om och utveckla.

Inga kommentarer: