tisdag 6 maj 2014

Gör det lätt att åka kollektivt i Botkyrka!

Vid den här tiden på året så brukar kommunen få yttra sig över hur kollektivtrafiken ska se ut under kommande år genom en remiss från SL. I år har denna remissrunda väckt extra uppmärksamhet genom att det har föreslagits att buss 707 ska dras in när det gäller dess sträckning i Botkyrka kommun.

Detta är ett dumt förslag. Det ska vara lätt att åka kollektivtrafik och just buss 707 är en busslinje som gör att man idag kan åka från Tumba till Skärholmen/Kungens kurva (inklusive IKEA) utan att behöva byta. Låt det bli så också i framtiden!

Men det finns andra förslag från SL som man också måste ta upp och markera mot. Sedan några år går det snabba bussar via motorvägen från både Norra (linje 151) och Södra (linje 743) Botkyrka in till Fridhemsplan. Mycket uppskattade busslinjer som underlättar åkandet med kollektivtrafik. Nu föreslår SL att de ska dras in under sommaren. Nej säger vi från Folkpartiet i Botkyrka till detta.

Remissen från SL är också ett gyllene tillfälle att föra fram krav på förbättringar i kollektivtrafiken. Den kollektivtrafikinvestering som är av allra största betydelse för Botkyrka är att det byggs en utgång till vid Tullingestation. Dessutom måste det byggas nya infartsparkeringar i alla delar av kommunen, även om behoven för närvarande är störst i Tullinge och Tumba.

Inga kommentarer: