tisdag 19 oktober 2010

Ny motion från Folkpartiet i Botkyrka

Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i Botkyrka 2010-10-19


Folkpartiet i Botkyrka: Folkomrösta om kommundelning senast 2013

Frågan om en folkomröstning om en delning av Botkyrka kommun måste avgöras senast år 2013. Det kräver Folkpartiet i Botkyrka i en motion som idag har inlämnats till Botkyrkas kommunfullmäktige.

– Resultatet av kommunalvalet i Botkyrka, som innebar att det lokala Tullingepartiet fick sex mandat i Botkyrka kommunfullmäktige, visar på ett tydligt missnöje med den förda röd/gröna politiken i kommunen. När cirka hälften av väljarna i Tullinge väljer att lägga sin röst på ett parti som vill skilja Tullinge från resten av Botkyrka så måste något göras. Det säger Lars Johansson, gruppledare (FP) Botkyrka.

– Folkpartiet i Botkyrka kräver därför att en oberoende utredning av konsekvenserna av en eventuell kommundelning görs för att ge svar på de funderingar Tullingeborna har. Därefter måste en folkomröstning i kommundelningsfrågan genomföras senast under år 2013. Frågan måste vara avgjord innan valet 2014 så att såväl de boende i Tullinge som resten av Botkyrka vet vad som gäller om kommunens framtid. En diskussion om en eventuell kommundelning får inte skymma andra viktiga politiska frågor i nästa kommunalval, avslutar Lars Johansson.

Inga kommentarer: