tisdag 3 juni 2008

Besök på företagarcentrum

Om en stund ska jag på besök på Botkyrka företagarcentrum. Det ska bli trevligt som folkpartist kan jag alltid möta företagarna med gott samvete då jag vet om att Folkpartiet har en bra företagspolitik.

Alliansregeringen har gjort mycket för att förbättra företagsklimatet i landet men mycket återstår att göra. Något som jag tycker är viktigt att vi som kommunpolitiker kan göra är att inte i onödan ställa till det för företagarna med krångliga regler och bestämmelser. Den styrande majoriteten i kommunen är bra på att införa nya krångligheter. Under våren har ärenden passerat som t ex krav på sociala hänsynstagande vid upphandling och inrättande av ett nytt AMS på Södertörn som kallas en gemensam matchningsorganisation. Det är sådana här pekpinnar som företagsvärlden vill klara sig utan.

En annan viktig faktor för ett gott företagsklimat är att kommunen inte konkurrerar med det privata näringslivet. Här finns mycket mer att önska i Botkyrka. Den kommunala servicenämnden ska enligt majoritetens flerårsplan leverera in mer pengar till kommunkassan. Det kallas effektiviseringar men ska nog läsas att kommunens egen verksamhet än mer ska bjuda ut sig på den fria marknaden. Det är bättre att göra som vi vill: Lägg ner servicenämnden!

Inga kommentarer: