torsdag 5 juni 2008

Resultat av besöket hos företagarcentrum

Det blev en motion till kommunfullmäktige se här:

Inrätta en företagarvecka i Botkyrka Kommun

Förslag till beslut:

a t t Botkyrka beslutar att införa en årligen återkommande företagarvecka i kommunen

Motivering

Ett gott företagsklimat är en förutsättning för att välfärden i såväl Sverige som i Botkyrka ska tryggas och utvecklas. Tyvärr står inte allt rätt till med företagsklimatet i Botkyrka. Jag har tidigare interpellerat om att Botkyrka nu endast återfinns på plats 233 av 290 på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet bland landets kommuner.

Även i undersökningar bland vilka frågor som svenska folket uppfattar som de viktigaste finns inte frågor kring näringsliv och företagande med längre bland de 18 viktigaste (Källa: SOM-institutet vid Göteborgs Universitet).

Det finns all anledning att såväl kommun som företagarna i kommunen tar dessa signaler på allvar. Ett sätt att uppmärksamma företagandet mer i kommunen vore att det anordnas en företagsvecka årligen. Företagarna och deras organisationer som t ex Botkyrka FöretagarCentrum AB skulle kunna stå som huvudarrangör med kommunen som samarbetspartner. Genom utåtriktade aktiviteter såsom mässor, utställningar i centrumanläggningar m.m. kan frågor kring företagande nå ut till den bredda allmänheten och kanske speciellt skolelever. Kommunen har redan en demokrativecka samt en miljövecka. Det är nu hög tid att också företagandet och dess villkor sätts högt på dagordningen i kommunen.

Lars Johansson (fp)

Inga kommentarer: