tisdag 12 augusti 2008

Varför monopol inte är bra

Apoteket i Tumba har utsatts för inbrott. Det är jättehemskt att kriminaliteten i samhället finns och frodas på alla platser.

Inbrottet hände för två veckor sedan men apoteket har inte öppnat ännu! Handskrivna anslag om att det varit inbrott och att datasystemet inte fungerar hänger på dörren tillsammans med hänvisningar om vilket apoteket man istället ska bege sig till. Men jag måste fråga vad är det som gör att det tar två veckor (minst) för att apoteket i Tumba ska få ordning efter inbrottet och få igång sina datorer igen. Såg idag flera äldre som får vända i dörren och åka till ett annat apotek för at få ut sin medicin.

I juni i år utsattes SEB (banken) i Tumba för ett rån. Också det ett hemskt brott, men där var kontoret åter öppet igen dagen efter.

Jag tycker att detta tydligt pekar på varför apoteksmonopolet ska bort. Man bryr sig helt enkelt inte om sina kunder för det finns ingen konkurrent att gå till. hade banken varit stängd i två veckor så hade många kunder tröttnat och bytt till någon annan bank. Därför måste alla monopol försvinna!

Inga kommentarer: