tisdag 16 december 2008

Demokratihaveri

Det kan man som vanligt kalla kommunens planering av nästa års demokrativecka. Årets demokrativecka var ett fiasko och inga kom till aktiviteterna. Efteråt så var man överens om att det skulle bli en uppskärpning till nästa år. Så verkar det inte bli. Ungefär liknande aktiviteter som gick fel i år ska man göra igen. Att vi i den politiska oppositionen har synpunkter struntar man i.

Att det blir fel tror jag att det beror på att man överlåtit till kommunala tjänstemän att hålla i demokratifrågorna. Det är politikerna som har och ska ha huvudansvaret för den demokratiska utvecklingen anser jag. Det kanske är dags att hoppas av den kommunala demokrativeckan och starta en egen.

1 kommentar:

Willy Viitala (liberal) sa...

Demokrativeckan i Järfälla drog i genomsnitt fyra personer från allmänheten per aktivitet. Då var ändå arrangemangen proffsiga (med mkt meriterade paneler/talare) och centralt inomhus i Jakobsbergs C. Resten var partifolk och kommunala tjänstemän. Demokrati i medboragrens och i kommunens (poilitkens) ögon är två skilda saker. Oavsett kommun.