måndag 8 december 2008

Är de sams eller?

det kan man fråga sig när det gäller oppositionen på riksnivå. Nu har man efter flera månaders bråk kommit fram till att man dvs s+v+mp vill bilda regering om man vinner valet 2010. Vi får väl se om de lyckas att hålla ihop.

Det som de är sams om är väl att regeringen är kass och att de vill sprätta pengar åt olika håll och därmed förstöra Sveriges ekonomi. Man är inte nöjd med fredagens stimulanspaket på "bara" 8 miljarder kronor utan vill ha mer precis som en rad särintressen. Vad som inte då framkommer är att utöver dessa 8 miljarder kronor så har regeringen i budgeten satsat ytterligare 32 miljarder kronor alltså sammanlagt 40 miljarder kronor. Sverige och därmed regeringen har fått beröm för detta eftersom man satsar pengar av ett överskott. Skulle man göra som oppositionspartierna så skulle staten tvingas att börja låna och då är vi snart i en situation med budgetunderskott och skenande räntor.

Mona Sahlin är dessutom föreslagit att AP-fonderna ska användas för att stötta bilindustrin. Dvs hon vill ta medborgarnas pensionspengar till detta ändamål. Det är skrämmande och vi får hoppas att oppositionen fortsätter att bråka, då blir det en lätt match för regeringen att vinna valet 2010.

1 kommentar:

Martin Hall sa...

Sams och sams... det har i vilket fall som helst tagit tid för dem att bestämma sig. Först skulle det vara s och mp, sen skulle man öppna dörren för v, helt plötsligt var det på nytt oklart hur man skulle lägga upp det och först "nu" har man bestämt sig för att alla ska vara med i leken.
Vi får se hur länge det varar. Kanske lyckas de presentera ett alternativ som kan locka ett antal väljare, men ifall det interna käbblet växer sig starkt nog kanske det påverkar opinionen till deras nackdel. Så... jag tror att vi får helt enkelt vänta och se. Dock håller även jag tummarna för borgerlig valseger år 2010!