tisdag 22 september 2009

Jag börjar bli tjatig

Med det menar jag att jag återigen måste skriva om vad som ska prioriteras i den kommunala verksamheten och vad som inte ska göras.

Frågan måste onekligen ställas på sin spets nu när kommunen befinner sig i ekonomiskt svåra tider och majoriteten vägrar att ta de nödvändiga besluten. Under hösten kommer kommunen att besluta om uppförande av en skulpturpark i Fittja det som kallas Residence Botkyrka och man kommer att anslå 12 miljoner kronor för upprustning av nya lokaler för Cirkus Cirkör. Projekt hålls i konsthallen och vi kan i tidningen Dagens Samhälle se ”konstnärer” som virkar i bussterminalen i Tumba utan någon rädsla för neddragningar i kommunen som ”vågar sticka ut”.

Samtidigt dras servetter och prenumerationer på dagstidningar in på äldreboenden. Äldre får inte plats på äldreboende i kommunen utan vi köper platser till dem i andra kommuner. Trasiga lyktstolpar i Storvreten byts inte ut på sex månader, Albys offentliga miljöer kantas av skräp och överfulla papperskorgar osv . Tala om felprioriteringar och i detta läge är det inte så konstigt att politiker i andra kommuner genom bla insändare säger att nu får det vara nog. Vi vill inte betala skatteutjämning till Botkyrka om Ni bara använder det till skojigheter, får vi allt oftare höra.

Låt mig från början tydligt konstatera att jag är för statsbidrag till kommuner och utjämningssystem måste får finnas. En kommun som har t ex många äldre måste kunna få kompensation för det. Men det är inte meningen att vi i Botkyrka ska använda de pengar som vi får från andra kommuner till projekt och flum.

Kommunen borde istället sträva efter att öka våra skatteintäkter genom att fler kommunen i kommer i arbete. Och den självklara vägen till att fler är i arbete är en bra företagspolitik. Alliansregeringen har under sina tre år vid makten steg för steg förbättrat företagsklimatet i Sverige vilket också kommer Botkyrkas företag till del. Men här i Botkyrka försämras företagsklimatet allvarligt av den styrande vänstermajoriteten. Samarbetsavtal med den lokala företagsorganisationen har av någon konstig anledning sagts upp. Ska Du vara företagare i kommunen så ska det helst vara inom någon bransch som ”vågar sticka ut” dvs inom t ex upplevelsenäringen.

Om vi i Folkpartiet ”vågar sticka ut” och prioritera kärnverksamheten inom utbildning och omsorg i kombination med att vi underlättar för privat företagande samtidigt som vi väljer bort allt det som förvisso kan verka skojigt men som en kommun inte ska pyssla med, så kommer vi att belönas av väljarna på valdagen den 19 september 2009!

Inga kommentarer: