tisdag 18 november 2008

Ny interpellation på gammalt tema

Folkpartiet Liberalerna
i Botkyrka



2008-11-27

Interpellation till Samhällsbyggnadsnämndens ordförande angående fler infartsparkeringar

Behovet av fler infartsparkeringar har diskuterats i kommunen under flera år. Bl.a. har vi i Folkpartiet genom interpellationer och i andra dokument krävt fler infartsparkeringar i hela kommunen. Infartsparkeringar är bra då de uppmuntrar folk att åka kollektivt efter att man tagit sin bil till en kommunikationsknutpunkt.

Speciellt i Tumba och Tullinge är behovet av fler infartsparkeringar stort, delvis till följd av nybyggnationer av bostäder.

Vid de tillfällen som vi tidigare krävt fler infartsparkeringar så har svaret varit att dessa är SL´s ansvar och att de har det övergripande ansvaret, vilket är helt riktigt. Men samtidigt kan kommunen genom att anvisa mark öppna upp för fler infartsparkeringar.

I det samråd som kommunen hade med SL den 21 oktober 2008, där nämndens ordförande var närvarande, togs frågan om fler infartsparkeringar vid Tumba och Tullinge upp. Var på SL svarade att om det finns lämplig mark så ska det inte vara något större hinder att börja bygga. Jag tolkar detta som att om kommunen bara får fram lämplig mark, är SL beredd att sätta spaden i marken så snart det går.

Med hänvisning till det anförda skulle jag därför vilja ställa följande fråga till samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Är Botkyrka kommun beredd att anvisa lämplig mark till SL så att fler infartsparkeringar kan byggas?


Lars Johansson (fp)

Inga kommentarer: