måndag 29 september 2008

Framtidens politiker

Det är kul när unga människor engagerar sig i politiken. Hos Folkpartiet i Botkyrka har vi fått några ungdomar som är med i partiet förutom att de är aktiva i vårt ungdomsförbund. Och det är ännu roligare när man kan ge dem ett konkret uppdrag. Se här:

Joakim yngst i Botkyrka
Vid Kommunfullmäktiges sammanträde i Botkyrka den 25 september valdes Joakim Storeide in som ersättare för Folkpartiet i kultur- och fritidsnämnden. Joakim fyllde 18 år endast fem dagar innan invalet och enligt de efterforskningar som gjorts så torde han vara den yngsta någonsin på ett politiskt uppdrag i Botkyrka kommun.
- Det är viktigt att det finns unga representerade i kommunens styrelsen och nämnder. De bidrar med kunskap som de äldre politikerna inte har och gör att besluten får ökad förankring i samhället säger Lars Johansson, gruppledare för Folkpartiet i Botkyrka.
Ungas liv förändras i stor utsträckning snabbare än äldres och de flyttar i större utsträckning. Äldre däremot binds ofta till en ort genom familj och arbete.

- Det är kul att få ett uppdrag direkt efter artonårsdagen. Att politiken satsar på mig gör att jag vill satsa på den säger Joakim Storeide.

Inga kommentarer: