måndag 22 september 2008

Landstinget

Ska syssla med sjukvård och kollektivtrafik tycker jag och inte kulturflum. Titta vad jag hittade på landstingets hemsida:


Snickra och sticka med hemslöjdskonsulenter

Länshemslöjdskonsulenterna bjuder in till inspirationsdagar i form av föreläsningar, kurser, mässor och utställningar. Alla mellan 13 och 25 år kan prova på olika material och skapa egna alster under höstens temadagar. I slöjdklubben får alla mellan 7 och 14 år utforska hemslöjdens material och verktyg.

Kurser öppna för alla

Många av hemslöjdskonsulenternas kurser vänder sig till pedagoger som arbetar med slöjd, men kurserna är öppna för alla. Flera kurser i internationell slöjd finns med i höstens program. Du kan till exempel lära dig att sticka mönster från Irak eller tillverka en Kongoma, ett musikinstrument från Västafrika. Andra kurser är: smide, nålbindning, täljhelg, returkultur, plåt- och återvinningsslöjd, virkinspiration, luffarslöjd och julpynt från olika tider. De flesta kurserna hålls i Slöjdhuset som ligger på Sabbatsbergsvägen 7.
Slöjdklubben för alla mellan 7 och 14 år
I Slöjdklubben kan de unga deltagarna utforska hemslöjdens material och verktyg. Det är fritt fram att blanda material och tekniker. Fokus ligger på den fria fantasin snarare än traditionell hemslöjd. Det finns flera slöjdklubbar i Stockholms län.
Verkstan för alla mellan 13 och 25 år
Några slöjdteman i Verkstan för alla mellan 13 och 25 år är: Borta med vinden, Game over?, Mossigt, Tappa tråden!, Arty-party och Boa constrictor. Ungdomarna får prova olika material och skapa egna unika alster. Exempel på material är skinn, trä, tyg, metalltråd, skrot, vadmal och ull.
Skapa intresse för hemslöjdens traditionerLänshemslöjdskonsulenternas uppgift är att skapa intresse för, främja och förmedla kvalificerad kunskap om hemslöjdens traditioner i Stockholms län. Det är landstinget som finansierar verksamheten. Slöjdfröjd är länshemslöjdskonsulenternas informationsskrift som kommer ut vår och höst. I den finner du bland annat kursutbudet.

Inga kommentarer: