onsdag 8 oktober 2008

Man lär sig alltid något nytt

Gårdagens studiebesöksrunda lärde mig en del nytt. För det första fick vi genom en träff med några ledande kommuntjänstemän veta att majoriteten är allvarligt oroad över skattekraftsutvecklingen i kommunen. Åtgärder måste vidtas för att folk med högre skattekraft ska förmås flytta till Botkyrka. Rätt tänkt men jag tror inte att majoriteten våga vidta de nödvändiga åtgärderna..

För det andra så besökte vi ett litet företag som heter E-tron och tillverkar elbilar. Det var jättetrevligt. Företaget ligger i Tumba och ligger balnd annat bakom de elbilar som Fortum i Stockholm har skaffat. Nu gäller det bara att se till att Botkyrka kommun också förnyar sin fordonspark med t ex elfordon. Det är dags för majoriteten att leva upp till sina hållbarhetsparoller.

Slutligen besöket hos Botkyrka Buss tog upp en fråga som vi nog kände till måste som åtminstone jag inte trodde var så allvarlig, nämligen bristen och kommande brist på bussförare. Utbildas inte fler bussförare så kan såväl beställningstrafik som linjetrafik i SL´s regi kanske stå stilla om ca 10 år. Själv har jag busskort och jag körde extra buss när jag studerade och i början av min yrkeskarriär i slutet av 1980-talet och tidigt 1990-tal. Det är kul att köra buss och jag blev nästan sugen att börja köra lite extra igen!

1 kommentar:

Comatose666 sa...

Ska (s) öka skattekraften i Botkyrka!?! *asgarv

Nå, Katarina Berggren, locka hit mer rödvinsdrickande vänsterkulturarbetare att arbeta i "upplevelseindustrin" (utan att någonsin ha en tanke att flytta från Södermalm)..

Vad sägs om gräddhyllor längs med Mälarkusten, med styckebyggen (efter den värsta finanskrisen lagt sig)? Vad sägs om att dela kommunen i norr och söder? Med 80 % socialism i norr och 50-70 % borgerlighet i söder?

Vad sägs om att sänka skatten? Vad sägs om att göra det som företagarna vill ha istället för det som (s) tror dom vill ha? Vad sägs om att planera för att bygga nya radhus/villaområden i gränslandet Vårsta/Grödinge samt hela vägen mellan vattenverket och Sturehov?