onsdag 29 oktober 2008

Vad är ett bra läge?

Elektronikföretaget "Net on Net" öppnade en lagershop i Botkyrka i förra veckan. I deras reklam sades det att de kunde hålla låga priser pga av att de inte håller till vid de "finare" adresserna och därmed ligger i ett sämre läge. detta är helt rätt utifrån deras analyser. Slagsta ligger inte lika centralt som innerstaden eller Kungens Kurva i regionen.

Lika rätt har de boende i Slagsta som satte upp banderoller i såväl Slagsta som i anslutning till Kungens Kurva att Slagsta inte alls är ett dåligt läge utan snarare ett mycket bra läge. Jag håller med dem Slagsta och hela Norra Botkyrka med sitt läge längs E4/E20 stråket och närhet till Mälarens vackra vatten är ett mycket bra läge.

Det finns dock de som tycker att Norra Botkyrka och Slagsta ska fortsätta att vara i ett dåligt läge. Vänsterpartiet i Botkyrka räknas hit. Vid ett sammanträde härom veckan när vi diskuterade ut- och ombyggnadsplaner gällande Hallunda centrum så önskade en företrädare för Vänsterpartiet att om hotellkapacitet skulle byggas så skulle det vara hotell för folket och inte de rika knösarna som lika gärna kan hålla till inne i Stockholm!!! Tala om att Vänsterpartiet vill göra allt för att bibehålla segregationen i regionen.

Inga kommentarer: