torsdag 30 oktober 2008

Snökaos

Halka och snö på gång skriver båda de stora kvällstidningarna. I bloggspalterna i anslutning till artiklarna kan man som vanligt läsa att personer från Norra Sverige inte förstår varför det blir kaos så fort det blir halt i Södra och Mellersta Sverige när det inte blir det i Norr. Jag vill svara på detta genom att säga:

1. Det bor fler människor i landets södra delar och därmed är trafiken intensivare.
2. I norr är det rejäla vintrar med mycket snö som ligger på vägarna. Detta är bättre än den svart halka som ofta förekommer i söder (när vatten fryser till is) och gör vägarna snorhala. Speciellt allvarligt är det som häromdagen när halkbekämpingen på kommunens gator inte funkar som den ska i alla backar som finns runt om i kommunen. Då gör Vägverket ett bättre jobb, åtminstone lokalt här i Botkyrka

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Haha, det kan ligga lite i din kommentar... men det är nu så att vi som borr lite norröver också kan ha ungefär samma "väglag" som ni söderöver... men då klagar vi inte.
Och håll med om att det verkar lite töntigt att ha lågskor på sig på vintern och bli överraskad när snön är ett par cm djup...

Sen är det ju tacksamt att göra sig lustig över stockholmare... (eller de som bor i Fjollträsk, som vi säger här uppe).

Säger en som tillbringade några år i Tumba, Botkyrka, men som bor i Norrbotten sedan 27 år sedan. (Före Botkyrka bodde jag också i "södra Sverige", vilket då var Hälsingland. Japp, det ligger i södra halvan av Sverige!)