torsdag 16 oktober 2008

Oväntade problem

Som jag skrivit innan så pågår det planer att göra något positivt för att lyfta Norra Botkyrka. Planerna på fler bostäder med eget ägande klubbade vi i kommunens planerings- och näringslivsberedning igår. Så långt är allt bra.

Vad vi dock fick höra är att när kommunen gick ut för att få in olika företag som skulle kunna tänka sig att bygga radhus i Fittja så var det bara ett företag som visade intresse. Varför då? Jo fler skulle säkert vilja bygga men kan inte lägga in intresseanmälan då det uppenbart är svårare att få krediter till byggnation i Norra Botkyrka pga att det just är norra Botkyrka.

Detta är beklagansvärt och det visar på hur komplex hela frågan om en utveckling i Norra Botkyrka är. Vi vill att de boende (och många av de som bor där vill också) ska kunna göra boendekarriär men det finns en mängd hinder i vägen. Vad ska man göra är det för alltid meningen att Norra botkyrka ska ha karaktären av slitna hyresrätter i miljonprogramsområden och med företag i huvudsak koncentrerade till handel? Det kanske åter är dags att fundera på om det inte vore lägga att riva delar av de nuvarande bostadsbeståndet så att kommundelen får en ordentlig chans till en ny start!

1 kommentar:

Comatose666 sa...

Det rådande marknadsläget och förväntningarna på en längre recession gör inte underverk för andra kommuners byggnationsplaner heller Lasse.