måndag 13 oktober 2008

Skattekraft

Skattekraften måste öka i Botkyrka. Det kanske inte är den allra bästa paroll man kan köra fram i en kommande valrörelse. Men faktum är att det är en mycket viktig fråga i kommunen.

Botkyrka halkar allt längre efter såväl länet som riket när det gäller skattekraftsutvecklingen. Ska man tala klarspråk så innebär detta att våra invånare blir allt fattigare och kommunen blir än mer beroende av kommunala utjämningssystem för att ekonomin ska hålla ihop. Detta är också något som vi i Folkpartiet pratat om i flera år. Nu verkar det äntligen som om majoriteten har börjat inse problemet.

Denna vecka som jag skriver detta ska nämligen planerings- och näringslivsberedningen ta ställning till två ärenden som kommer att bidra till en bättre skattekraftsutveckling i kommunen. Det gäller dels markanvisning för byggande av bostäder med eget ägande på Fittjaterassen (fd Ängsskolan) samt även en mycket intressant inventering av möjliga områden i hela Norra Botkyrka där villor, sammanlagt 100 st, i egen regi kan byggas. Vi får verkligen hoppas att dessa planer går i lås. Att vänstermajoriteten törs föra en politik som gör att folk kan få äga sina bostäder själv!

Inga kommentarer: